Anja Koelstra

Freelance visual content editor – producer – content creative

De beste content leveren, dat is mijn passie. Ervoor zorgen dat alles klopt en de boodschap duidelijk maken aan de hand van de juiste content, binnen budget en deadlines. Dat is voor mij het ultieme doel. Beeldmateriaal, zoals foto’s,  illustraties en videomateriaal, kan samen met pakkende tekst een boodschap overbrengen. Deze elementen van storytelling kunnen elkaar versterken en een manier van communiceren mogelijk maken die duidelijk is, maar ook aantrekkelijk is voor de lezer en gebruiker. En dat is de bedoeling.

Ik heb veel werkervaring opgedaan in de mediawereld. Vanaf 2001 was ik als beeldredacteur bij Sanoma in dienst en een aantal jaren daarna ben ik als freelancer gaan werken. Tot op heden ben ik werkzaam bij allerlei uitgeverijen, communicatiebureaus en non-profit organisaties. Ik lever content aan diverse print- en online media, zoals: Wageningen University & Research, Holland Herald, Quest, Artsen zonder Grenzen: Ins & Outs, Msafiri, OneWorld magazine, VRIJ magazine De Telegraaf, ToM, RED magazine, VIVA, IS magazine, ‘Triv, Vrouw magazine, Privé, Elegance, Felderhof, Grazia, KIJK, Vorsten, Cosmopolitan, Grasduinen, MT magazine, De Volkskrant, Margriet, WONEN De Telegraaf, Pepper, ELLE, Holland Bid Book: Great Goals, Gala, Televizier/ Avrobode, ABN AMRO: Relevant, Zin, Avantgarde, IN-magazine, Junior informatieboeken en KLM TIF. 

Een goed netwerk is heel erg belangrijk, want samen maak je veel mogelijk.      Ik ken veel fotografen, videomakers, illustratoren, redacteuren, journalisten, eindredacteuren, art directors, marketingspecialisten, communicatieadviseurs, webbouwers, (web)designers, dtp-ers, stylisten, visagisten, e.d. Allemaal experts die weten wat de bedoeling is, dit goed aanvoelen en hun best doen om dit te realiseren. Net zoals ik. 

Wat of wie, is het doel en wat zijn de middelen om dit te bereiken. Deze vragen zijn het uitgangspunt waarna er iets interessants kan ontstaan. Dit begint altijd met een idee, daarna een strategie en de invulling van de juiste content. Een selectie van mooi beeldmateriaal, het schrijven van pakkende teksten en/of het inschakelen van andere experts. Het is eigenlijk heel eenvoudig als je weet waar je moet beginnen.

Maar wat kan ik voor jou betekenen? Ben je op zoek naar iemand die jouw print- en online medium kan ondersteunen met geschikt beeldmateriaal en interessante content dan ben ik de persoon voor jou. En als je ook graag samenwerkt met een sociaal en creatief persoon met gevoel voor humor, dan ben je helemaal aan het goede adres. 

Dit zijn de werkzaamheden die ik voor jou kan uitvoeren:

 • Content (beeld, tekst) selecteren en leveren. 
 • Beeldmakers, zoals fotografen, videomakers en illustratoren briefen.
 • Budget en deadlines hanteren en bewaken.
 • Fotoshoots en video-opnames organiseren en begeleiden.
 • Content toevoegen en beheren voor websites.
 • Social media, zoals: Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest beheren.
 • Nieuwsbrieven opstellen, schrijven en verzenden.
 • Artikelen, interviews en blogs schrijven.
 • Projecten en online campagnes opzetten en begeleiden.
 • Websites in WordPress zelf ontwerpen en onderhouden, incl. analyses.
 • Foto’s bewerken en video’s monteren.
 • Portfolio’s bekijken en adviseren over nieuwe verdienmodellen.

Heb je vragen? Of benieuwd naar een offerte? Neem snel contact op en dan bespreken we de mogelijkheden. Wie weet kunnen we dan samen aan de slag!

m: 0627062782